Strona główna ] W górę ] Zakończenie roku szkolnego 2017/2018 ] Wycieczka 3a 3e Ojców Wieliczka Kraków ] Festyn Rodzinny ] Dzień bez Papierosa ] Czerwony Kapturek ] Noc w szkole klasa 3A ] Plener 19 maja 2018 ] Dzień Mamy w 3E ] Hangar646 - park trampolin ] Święto patrona gimnazjum ] Dzień Ziemi ] Zieleń przy szkole ] Spotkanie z pisarką Elizą Piotrowską ] Muzeum Wsi Radomskiej ] Warsztaty wielkanocne ] Warcaby ] Wielkanocne spotkanie integracyjne ] Pierwsza pomoc przedmedyczna ] Wystawa "Flora i fauna" ] Pierwszy Dzień Wiosny ] Wilanów i Papugarnia ] Pomagamy Jankowi ] Dzień Patrona 2018 ] Teatr Narodowy ] Podsumowanie I semestru ] Koncert Miejskiej Orkiestry Kameralnej ] Jasełka 2017 ] Warsztaty bożonarodzeniowe ] Klasowe Boże Narodzenie ] Wolontariat - Marzycielska Poczta ] Pluszaki dla stowarzyszenia "Krok dalej" ] Dziewczynka z zapałkami ] Mikołajki ] Góra Grosza ] Bal andrzejkowy ] Dekoracja do księgarni ] Konkurs na kartkę świąteczną ] Leśny Zakątek 2 ] Żywa lekcja historii ] [ Manufaktura cukierków ] Zajęcia teatralne w 1B ] Leśny Zakątek ] Światowy Dzień Życzliwości ] Mity greckie ] Jestem bezpieczny ] Spotkanie z p. Anną Marią Anders ] Święto Niepodleglości ] Silverado 2017 ] Akcja Znicz ] Ślubowanie pierwszoklasistów ] Ekożaczek 2017 ] Dzień Papieski 2017 ] Mistrzostwa Mińska w warcabach ] Projekt klasowy 5a ] Limbos ] Kalambury w klasie 7d ] Dzień Edukacji ] Spotkanie z leśniczym ] Krokusjada 2017 ] Dzień Uśmiechu ] Europejski Dzień Języków ] DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA ] Sprzątanie świat ] Toruń przed pierwszym dzwonkiem ] Rozpoczęcie roku szkolnego 2017/2018 ]

 

Słodkie Mikołajki

Dnia 6 grudnia klasy 3a i 3e wraz z wychowawczyniami pojechały do manufaktury cukierków i czekolady. W pięknym, kolorowym pomieszczeniu z  dużym zainteresowaniem obserwowaliśmy proces powstawania karmelu, wylewania do na granitowy gorący blat. Był to słodki wstęp do samodzielnej pracy. Już niebawem każdy z nas ukręcił swojego lizaka. Kolejna słodka niespodzianka czekała już za ścianą. Tam  powstawała czekolada. Dowiedzieliśmy się jak wygląda cały proces „od ziarna do tabliczki”. Oczywiście zakończeniem było własnoręczne zrobienie czekolady z bakaliami.

To były bardzo słodkie Mikołajki… ciepłe cukierki, gorąca czekolada do picia…. J Na zakończenie dostaliśmy swoje dzieła, które na pewno będą prezentami  dla Naszych najbliższych J

 

 
do góry